2010. április 14., szerda

Múzeumkerti piknik és egyéb érdekességek


Régóta dédelgetett álmunkat tervezzük valóra váltani szombaton délután: múzeumkerti pikniket szervezünk! Igazi palotanegyedi hangulatot szeretnénk teremteni április 17-én, szombaton a műemléki világnap alkalmából szervezett programsorozaton, amelynek utolsó állomása a Múzeumkert. De hogy mit is ajánlunk a nap folyamán? Íme a programtervünk, célzatos kérdésekkel:

13.00. – Miért jó a Mikszáth téren találkozni? (fotózás, pályázathirdetés)
13.15-13.30. – Mennyit ér manapság egy háromdimenziós falikép? – Zappa Caffe
13.40-14.40.- Milyen volt az élet a Palotanegyedben?– Vendégségben egy mágnásnál (épületbejárás) - Horánszky u. 16.
14.45- 15.20. – Miképp lesz a nemzet özvegyének lakóházából diákcentrum? (épületbejárás) Horánszky u. 13.
15.30.- Milyennek szeretnénk a Múzeumkertet? (Piknik a „Muziban”)

A múzeumkerti piknikezés során ötletelünk és játszunk majd, ezért érdemes az uzsonnás kosarakban plédet, kártyát, labdát is hozni! A kosarakat a túra elején a Zappa Cafféban biztonságosan el tudjuk helyezni arra az időre, amíg a Horánszky utcai műemlékeket bejárjuk.

A Múzeumkertbe tervezett piknik ötletével előzetesen megkerestük Dr. Csorba László főigazgató urat, aki barátságosan fogadta a felvetésünket. Olyannyira, hogy bár egyéb hivatalos elfoglaltsága miatt ő maga nem tud jelen lenni, de a Múzeum főigazgató-helyettese fogadja majd a Múzeumkertbe kirándulókat. Kérésünkre a Pollack Mihály tér felőli hátsó kapuk egyikét (a Múzeum utcához közelebbi, kevésbé balesetveszélyeset) szombat délutánra megnyitják, illetve a a Múzeumkertben parkoló autók legnagyobb része sem lesz ekkor a kertben (ezzel máris teljesült az egyik célunk!).

Terveink szerint be tudjuk mutatni, mi mindenre (volna) használható a Múzeumkert (kedvcsinálóként: például jóga-óra a zöldben), a januárban kiírt tervpályázat bírólóbizottságának tagjait is invitáljuk! Ha a zsűriben már nem kaptunk helyet, így kívánjuk hangunkat hallatni, ötleteinket továbbadni!
Végezetül pedig egy kis történelmi érdekesség: ugyan miért is van a Múzeumkertnek kapuja a Bródy Sándor utca felé? A válasz 2:20-tól az MTV műsorán:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése