2010. április 8., csütörtök

Szolid bázis Molnár Aniéknál

A számtalan festészeti tárlat között szinte rendhagyó eseménynek számít, ha kizárólag szobrászati alkotások kerülnek bemutatásra egy kortárs művészeti galériában. A Molnár Ani Galéria programjában mindig is jelentős szerepet kapott a kortárs magyar szobrászat, ahogyan ez a külső helyszíneken rendezett kiállításokon is folyamatosan megnyilvánul (Park Galéria, Krisztina Palace).
Most a Bródy Sándor utcai galériában rendezett új kiállítás két fiatal szobrász alkotásait mutatja be Szolid bázis címmel.
Egyikük, Rajcsók Attila (1983) friss tehetség, aki 2008-ban diplomázott a Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, célja nem más, mint elhivatott szobrászként dolgozni. Másikukat, Gálhidy Pétert (1974) a szakma jól ismeri és méltatja. Kettejük közös szereplését az is indokolja, hogy Rajcsók Attila egyik mesterének tekinti Gálhidy Pétert. Közös kiállításukon közös a forrás, amelyből a két művész kiindul. A természet különböző részleteinek leképezése ellenére azonban egyikük sem naturalista szobrász. Ahogyan a kiállítás címe is sejteti, szobraik szükségszerűen reflektálnak a szobrászat alapvető kérdéseire is, mint az anyag és az egyensúly.

Megnyitó: 2010. április 22, csütörtök 18h
A kiállítást megnyitja: SZABÓ Noémi, művészettörténész
Cím: MOLNÁR ANI GALÉRIA, 1088 Budapest, Bródy S. u. 22. 1. emelet
A kiállítás megtekinthető 2010. június 4-ig, keddtől péntekig 12 és 18 óra között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése