2010. április 19., hétfő

Bölcsész Napok a Trefort-kertben

Idén április 20-23. között immáron második alkalommal rendezi meg az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata a Bölcsész Napok a Trefort-kertben elnevezésű rendezvényét, amely kulturális és tudományos szempontból egyaránt kiemelkedő jelentőségű programokkal várja az érdeklődőket a Belváros szívében.
A tudományos részt többek között néprajzi, filozófia, italianisztikai (ITADOKT), esztétika, valamint Trianon-konferenciák fémjelzik, emellett - a teljesség igénye nélkül - sor kerül a Bölcsész Napok keretein belül Romanisztikás filmvetítésre, valamint a Ruszisztikai Napokra is. Az eseményeken rangos előadók, diplomaták, és neves vendégek megjelenésére számíthatunk.
A tudomány mellett természetesen a kulturális, szórakoztató rendezvényekben sem lesz hiány. A Gólyavár például egy egész napos Latin-amerikai programsorozatnak ad otthont, a Trefort-kertben pedig ismét megrendezik a Régió-partit, mely a Kárpát-medence országainak életéből ad zenei, néprajzi, és gasztronómia ízelítőt.
A jó hangulatról a Dumaszínház húzónevének számító Hadházi László, valamint az abszurd humor nagyágyúja, Felméri Péter fognak gondoskodni, de lesz Sanzonest, táncház, a Könyvtár Klub teraszán pedig fellép több zenekar is. A rendezvény keretein belül sor kerül az ELTE csocsóbajnokság döntőjére, sőt a mobiltelefon-hajítást is kipróbálhatják az érdeklődők.
Az eddig felsoroltakon kívül még számos program várja vendégeinket, érdemes benézni, hiszen nem csak a bölcsészeknek nyújt remek kikapcsolódási lehetőséget ez a négy nap. Ezen kívül Budapest szívében végre mindenki megcsodálhatja a Trefort-kert és az ELTE Bölcsészettudományi Kar folyamatosan megújuló épületegyüttesét, és mint közösségi teret a budapestiek is felfedezhetik a Belváros egyik gyöngyszemét.
Részletekért érdemes a www.btkhok.elte.hu -t, a facebookot és egyéb hirdetményeket figyelni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése