2010. június 6., vasárnap

Kincses Belváros

A Kincses Belváros Egyesület elnökének meghívására a ragyogó napfényben nyílt alkalmunk - végre nem rohanva! - végigsétálni a szomszéd kerület új büszkeségén.

Kálvin tér: a régi pesti városfal nyomán alakult ki a Belváros-Lipótváros (V. kerület) és a Józsefváros (VIII. kerület) határa, ma ezt az útszakaszt Múzeum körútként ismerjük
Az Egyetem tér a tervezők reményei szerint igazi diák-tér lesz
Kacskovics Fruzsina - aki egyben profi idegenvezető is - fellebbentette a fátylat az utcabútor-mizéria néhány részletéről, az eredeti tervek és a megvalósult látvány mellett az itt lakók véleményét sem rejtve véka alá.

Ez a szökőkút még (már?) nem működik...

Van, akinek tetszik, van, akinek nem...

Neki köszönhetően sikerült bejutni egy olyan társasházba, a volt Királyi bérházba, ahol még ma is kapusbácsi őrzi a lakók nyugalmát!

No persze nem ilyen Tiborc-szerű kőtámasz, hanem olyan békebeli kedves, mesélős...
Irigylésre méltó az egyesület elhivatottsága a kultúra terjesztésére, saját környezetük szépségeinek, értékeinek bemutatására! Idén már második alkalommal szerkesztik a Kincses Belváros Kalendáriumát, amely a műfajnak megfelelően havi bontásban mutatja be a városrész érdekességeit, a kerület ismert, közéleti személyiségeinek a naptárhoz kötődő személyes gondolataival fűszerezve azt. Vajon nekünk is lesz valaha ilyesmink?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése