2010. június 8., kedd

Benyitottunk a méltóságos úrékhoz...

Méghozzá "a Zerge utcza 16-os számú palotának termeiben nyíltkörű épületbejárás" során! Partnerünk, az Imagine Budapest idegenvezetői gáláns ajánlattal leptek meg bennünket: a szombati, 10 órakor kezdődő túrájukra kaptunk meghívást.



A jelzett "Zerge utcza 16-os számú palota" - talán mondani sem kell - napjainkban a Horánszky utca 16-os számú épületet rejti. Ez az az épület, amelyet emőkei Emmich Gusztáv építtetett Novák Ferenc tervei alapján. A méltóságos úr a "nemessé érettek" jó példájaként állhat előttünk: az Athaeneum Nyomda főrészvényeseként bizony nem a semmittevő arisztokraták életét élte!
A palotában külön életterük volt a hölgyeknek is, akik napjában akár 4-5-ször is átöltöztek: reggelihez, a délelőtti elfoglaltsághoz, a délutáni korzózáshoz és a vacsorához, az esti társasági élethez... Hogy miképp lehetett annak idején megbolondítani egy öltözéket egy csodaszép csipkegallérral, nos épp ezt mutatják be a "vendéglátóink", Emese és Kitti.

De nem mesélem el az egész sztorit, inkább csak kedvcsinálóként mutatunk itt pár fotót, amelyeket Szekeres Balázs készített. Tessék túrázni az Imagine Budapesttel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése