2010. november 29., hétfő

Segélykiál(lí)tás - a Nemzeti Múzeum segélyakciója

A Magyar Nemzeti Múzeum Segélykiál(lí)tás - Vörösiszap Katasztrófa 2010 címmel rendez jótékonysági kiállítást 2010. november 10. és 2010. december 12. között. A fotókat, gyerekrajzokat és a helyszínen dolgozók munkáját bemutató tárgyakat tartalmazó tárlatot 500 forintos belépővel lehet megtekinteni. Az intézmény a jegybevétel teljes összegét a vörösiszap katasztrófa károsultjainak ajánlja fel.


Kik a felelősök? Mik a környezeti katasztrófa hosszú távú hatásai? Mi lett volna, ha...? A vörösiszap katasztrófát illetően számos megválaszolatlan kérdésbe ütközhetünk. Egy valami azonban az első pillanattól fogva biztos: a 2010. október 4-i események nemcsak Devecsert és Kolontárt érintették, hanem az egész országot - segítenünk kell. A Magyar Nemzeti Múzeum november 10. óta látogatható rendhagyó kiállítása egyben segélykiáltás is. A múzeum a mindössze 500 forintos belépőjegyekből származó bevétel teljes összegét a vörösiszap katasztrófa károsultjainak ajánlja fel. Járuljon hozzá Ön is megsegítésükhöz!

"Az emberek élete öt perc alatt vált pokollá. Vajon mikor lesz ennek vége?" - írta rajza alá egy nyolcadik osztályos devecseri iskolás. Lakhelyük "szkafanderes" emberekkel zsúfolt űrbéli tájjá változott, nem csoda, hogy volt, aki a katasztrófa napját megörökítő rajzára repülő csészealjat is festett.

Többek között gyerekrajzok, fényképek, légi felvételek, a mentésben használt védőruházatok és eszközök is láthatók a december 12-ig nyitva tartó tárlaton, melyet önkéntes munkával önkéntesek felajánlása segítségével állított össze a Magyar Nemzeti Múzeum, hogy a maga eszközeivel, és a múzeumlátogatókkal közösen segíthessen a bajba jutottakon.

SEGÉLYKIÁL(LÍ)TÁS - Vörösiszap Katasztrófa 2010
2010. 11. 10. - 2010. 12. 12.
Magyar Nemzeti Múzeum, első emelet, Rotunda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése