2010. november 4., csütörtök

podo-pro.hu - egy lap a jobb jövőért

Miután sokat és sokfelé írtam az interneten, de a hivatalos magyar médiában a megjelenésem meglehetősen korlátozott – nem vagyok álszerény: nem azért mert nem tudok írni, hanem mert nem tartozom egyik politikai csoportosuláshoz sem igazán, megőriztem a független gondolkodó, szakember státuszát, és amit gondolok, azt le is írom -, ha pedig megjelenik valahol egy cikkem, akkor vagy nem is fizetnek érte (Népszabadság, Szombat), “hiszen a témát és a cikket én találtam ki, ők nem rendelték meg”, vagy olyan nevetségesen megalázó összeget fizetnek honoráriumként, hogy az hideg vízre sem elég. (Élet és Irodalom) Közben a cikkeimet hónapokig aszalják a szerkesztőségben, és majdhogynem szívességet tesznek, hogy megjelentetik – ebből lett elegem akkor, amikor elhatároztam, hogy ha már ingyen, akkor magamnak dolgozom!

Hiszek a szabad, internetes újságírás jövőjében, az olvasókban, akik nem az üres híreket, a semmitmondó cikkeket keresik!

Hiszek az emberek természetes intelligenciájában, ahogy a kínálatból ki tudják választani az őszinte szót, az igaz beszédet, még akkor is, ha az nem mindig hízelgő.

A lap alapstruktúrája a környezet-kultúra-közösség hármasára épül, azon belül foglalkozik mindennel, amely századunk épített környezetét érintő kérdéseket illeti, a hangsúly azonban Budapesten van. A kultúrán belül fontos a zsidó kapcsolat, amelynek vannak erős magyar és izraeli kötődései. Mivel a városgazdálkodás alapvetően koordináció a műszaki, a társadalmi és a gazdasági témák között, az egyes rovatokat nem lehet élesen elkülöníteni. Az egészet áthatja egy ötvenen túli nő feminista világlátása, amely azonban cseppet sem férfiellenes!

Ez a lap nem akar mindenkinek tetszeni!

Nem “objektív”, hanem bevallottan is kimondottan tükröz egy véleményt – városgazdász, nő, zsidó, magyar, izraeli – pártok sablonjaitól független, szavak többértelműsége mögé nem búvó, karakteres álláspontot!

Ez a lap érzelmeket, gondolatokat és tetteket akar kiváltani az olvasókban. Természetesen, szeretnénk minél inkább pozitiv hatást elérni, de elfogadjuk az ellenvélemény jogát. A rombolásnak viszont nem adunk teret!

Igen, ez bizony reklám itt a CaPE-blogon, de aki beleolvas a podo-pro-ba, az láthatja, hogy ennek a létjogosultsága csak az lehet, ha olvassák, és azok, akiknek tetszik elmentik a kedvenceik közé, és ajánlják barátaiknak, ismerőseiknek.

Facebook-profillal lehet kommentelni, ami bizonyára egyeseket visszatart, de bízom benne, hogy idővel a diskurzus is beindul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése