2010. március 10., szerda

Eredményhirdetés!

Kedves Díjazottak, szívből gratulálunk!!!

LÉGIFOTÓ-KÜLÖNDÍJ: László János - Magyar Nemzeti Múzeum

PANORÁMAKÉP-KÜLÖNDÍJ: Teichmann Gergely - Mikszáth tér

ARCHÍVFOTÓ-KÜLÖNDÍJ: id. Nádai István - Mikszáth tér, 1956

A LEGÖTLETESEBB ÉS LEGIGÉNYESEBB PÁLYAMUNKA KÜLÖNDÍJA: Perényi László - Rejtett kincsek és rejtett kilincsek

FIATAL TEHETSÉG-KÜLÖNDÍJ: Reszkető Róbert - Variációk egy téli panorámára

KÖZÖNSÉGDÍJ: ugyanő!

IFJÚSÁGI KATEGÓRIA:

I. Szabó Réka - Mátyást csak emelt fővel láthatod, valamint Túlkiabálom a Rákóczi út zaját
II. Reszkető Róbert - Variációk egy téli panorámára
III. Kuk Lívia - Pipacsok

ÉLETKÉPEK KATEGÓRIA:

I. Nemes Iringó - Kovácsműhely
II. Nádainé Kovács Sarolta - Házilag…
III. Perényi László - A Palotanegyed rejtett fényei – egy izgalmas nap emlékére (2008. június 6.)

PALOTÁINK, ÉPÍTETT KÖRNYEZETÜNK KATEGÓRIA:

I. Pál Gábor - Tükörország
II. Szabó Réka - Élő címerállat
III. Földesiné Meggyesi Mónika - Részletek: Vas utca

VARÁZSLATOS PILLANATOK KATEGÓRIA:

I. Gyulai Csaba - Idő
II. Siposhegyi Zoltán - Székek
III. Baky Réka - Lámpa, vagy amit akartok

5 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szervezők!

    Legközelebb, ha barátoknak/családtagoknak akarnak szétosztani ajándékokat, akkor ne hirdessenek nyilvános pályázatot.

    Ahogy ott ültem a sorok közt jó magam fotósként, drukkolva egy barátomnak, aki nem nyert végül, eleinte még azt gondoltam, végignézve a kiállított képek döntő többségének silány mivoltát, hogy biztos, hogy elismerésben lesz része, mert lehetetlen, hogy ilyen amatőr és igénytelen képek között ne tűnjenek ki az ő képei.

    De már akkor kezdett bunda-gyanús lenni a dolog, mikor a konferanszié - ahhoz képest, hogy elvileg az eredményhirdetés ezen eseményen zajlott - a nyertesekről sorra tudta, hogy ki nincs épp ott, kinek a kije tudja átvenni helyette a díjat, de még olyan bizalmasabb információt is tudott olykor, hogy az illetőnek aznap van a születésnapja.

    Külön gratulálnék Reszkető Róbertnek, hogy téli panorámás képével, ami szakmai szemmel értékelhetetlen - mellesleg amatőr szemmel is, és köze nincs a pályázat témájához -, három díjat is el tudott vinni.

    Egyébként még az is szót érdemel, hogy sok kép, még csak meg se felelt a pályázati kiírásnak.

    Lévén, hogy Kocsis Máté Fideszes Polgármester is beszédet mondott, talán hűen tükrözte ez az esemény is azt a szomorú valóságot, hogy a következő kormánnyal se az fog érvényesülni, akinek tehetsége van, hanem többnyire csak az, aki közel van a tűzhöz.

    Gratulálok a szervezőknek, hogy sikerült összehozniuk egy PR ismerkedő estet ingyen borral és csokival a családtagoknak/barátoknak, hogy körbenyalhassák egymás "rejtett kincseit"!

    - Egy Fotós, azok nevében, akik nem "belterjes klubtagok"

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen, ki fotós barátja érdekeit védve felemelte szavát!

    Tájékoztatásul közlöm, hogy a zsűri 5 főből állt, név szerint Tircsi Anikó, aki a CaPE kulturális tagozatának vezetője, Tibor Tamás, az egyik főtámogató Rév8 Zrt. palotanegyedi projektfelelőse, a másik főtámogató, a Kossuth Klub részéről pedig Petneházi Margit titkárságvezető és Nemes Péter kurátor, valamint személyem, és hogy egyszerűbb legyen a vezetékneveket összehasonlítani nem csak az aláírásban jelzem: Szűcs Péternek hívnak. A díjat dr. Győri Judit, a CaPE civil tagozatának elnöke adta át.
    Mint bizonyára Önnek is feltűnik, kínosan ügyeltünk, hogy csak unokatestvéreink és apai ágról származó rokonaink, akik édesanyjuk vezetéknevét vették fel, illetve azóta férjhez ment családtagjaink, akik párjuk nevét átvéve megfelelő álcát biztosítanak nekünk, kerüljenek a díjazottak közé.

    Egyértelműen bűnös mivoltunkat bizonyítja, hogy a zsűri nem aznap döntött, hanem egy héttel korábban, így lehetőségünk volt a díjazott képeken kívül egyéb képeket is kiválasztani a kiállításra, azokat bekereteztetni, képaláírásokat készíteni és névre szóló okleveleket nyomtatni, valamint a belterjesség fokozása érdekében igyekeztünk minden díjazottat felhívni és meghívni az eseményre, hogy a ceremóniamester felkészült legyen. Bár még nem vagyunk igazán profik a belterjes események szervezésében, így arról nem tájékoztattuk őket, hogy mely kategória, mely díját nyerték el, így az eredményhirdetéskor mindig keresni kellett, hogy éppen hol vannak, mert nem tudtak libasorban, átadási sorrendben felsorakozni. Legközelebb erre is figyelni fogunk.

    Megértem, hogy furcsa Önnek, ha egy olyan rideg nagyvárosban, ahol az emberek elhidegülnek (a fotós barátjának is egyedül ment drukkolni, nem társasággal), vannak olyan emberek, akik ismerik szomszédaikat, ismerik azokat, akik részt vesznek közösségi rendezvényeken, akikkel együtt ültetnek virágokat a Palotanegyed terein, akikkel együtt takarítanak játszóteret. Levele szerkezetéből ítélve nem sok affinitást látok Önben a gyermeki
    szájhoz, de, hogy egy igazán belterjes titokba beavassam, elmesélek egy történetet: jó páran érkeztek gyermekkel a megnyitóra, köztük az egyik díjazott is, akinek gyermekei már ültettek velünk virágot, részt vettek a közbiztonsági napon és megismerték Judit nénit, aki az estét vezényelte. Szertelenségükre jellemző, hogy elmesélték: képzeld ma van a papánk szülinapja! És Judit néni nem volt rest, ezt a szónoki fordulatot a díjátadón fel is használta kajánul vigyorogva.

    Ön külön kipécézte azt a gimnazistát, (aki egyébként szertelen unokaöcsém nevelőapjának harmadik házasságából származó leánygyermekének jegyese), aki "szakmai szemmel értékelhetetlen - mellesleg amatőr szemmel is, és köze nincs a pályázat témájához" jelzőkkel illetett művet adott be. Ha legalább elolvasta volna az írást, melyhez ezt a kommentet fűzte (mivel gondolom a díjátadón nem figyelt, hiszen készült az összeesküvés-elmélet pontos feltárására), akkor kitűnt volna Önnek, hogy nem az előre kiírt kategóriákban került díjazásra alkotása, hanem egyrészt az ifjúsági kategória második helyezettje lett, továbbá az egyik támogató, a Kossuth Klub választotta ki a képét és az ő különdíját vehette át, mint ifjú tehetség, valamint az ott jelenlévők (amatőrök, kik Önt, mint profit belterjes szavazásukkal elnyomtak) által megválasztott közönségdíjat nyerte el.

    Külön megtisztelő, hogy kiemelte Polgármester Úr nevét, aki szintén tagja az egyesületnek, már akkor is tagja volt, mikor még nem volt polgármester, így még jobban alátámasztom összeesküvés elméletét, és láthatja: ez a belterjes baráti és családtagokból álló kör, annyira jól "nyalja körbe rejtett kincseit", hogy még a hivatalba is beépítette magát. Egyesületünk következő célja a parlamenti választásokon minél több egyesületi tagot benyalni a parlamentbe, csak úgy civil módjára...

    Tisztelettel:

    Szűcs Péter
    főnyalász

    VálaszTörlés
  3. Végre kibújt a szög a zsákból!

    VálaszTörlés
  4. Öcsém is az egyik díjazott, és most csodálkozva olvasom , hogy mennyi rokonom is van, akikről eddig nem is tudtam. (már ha az öcsém rokonai az enyémek is).Erre a családegyesítésre mindenképpen jó volt a pályázat.
    Gyulai Zsuzsa

    VálaszTörlés
  5. Kedves "Egy Fotós", nagyon sokat gondolkoztam, hogy van-e értelme hozzászólnom, lévén én vónék az egyik díjazott (a szülinapos). Végül úgy gondoltam, megteszem.
    Tudja, egyáltalán nem hiszem, hogy képem, vagy bármelyik, itt díjazott kép egy "rendes" fotópályázaton bármilyen figyelmet is kapna, egyáltalán bekerülhetne egy kiállításra. Ez egy dícséretes kezdeményezés volt, ami a helyi értékekre hívta fel a figyelmet, a helyi emberek kreativitását piszkálta fel, és ez jó.
    Jómagam zenész vagyok és (nem olyan régi) hobbim a fotózás. Mint ahogy oly sok embernek a zenélés. Engem meglepett a díj, ami fölött érzett lelkifudalásomat azzal csillapítgatom, hogy számbavettem, hány ipar-, képző, vagy színművésznek ismerem működő zenekarát, amit hobbi-szinten űznek. Ezek a zenekarok elég nagy sikerrel koncerteznek, ámde szakmailag sokszor megkérdőjelezhető minőséget hoznak létre. Hozzászólása kissé olyan, mintha én minden egyes ilyen koncertre odamennék tiltakozni, hogy felháborító, hogy miközben nekem tegnap is lemondtak egy fellépést, itten kérem a műkedvelő együttes miért arat éppen sikert?
    Ha ipar-, képző-, stb-művészek "büntetlenül" kiállhatnak a pódiumra muzsikálni, szerintem a helyi fotohobbistáknak (főleg ha lokális megmozdulásról van szó) épp olyan joguk van képeiket időnként ide-oda benyújtani merészelni.
    De ez kicsit vihar a biliben, úgyhogy nem is szaporítom tovább a szót.
    Üdvözlettel
    Gyulai Csaba

    VálaszTörlés