2010. február 25., csütörtök

Zöld Józsefváros pénteken a Zöfinél

Nemrég ezt a kedves invitálást kaptuk:
"Kedves Civilek a Palotanegyedért Egyesület!
Szeretettel várjuk tagjaitokat a következő programunkra. Elérhetőségek a lap végén.
Üdvözlettel,
Bálint Mónika
ZöFi"

Zöld Józsefváros Ötletbörze I.
Február 26. 16.00. Roma Parlament (VIII. Tavaszmező utca 6.)
Szervezők: ZöFi – Zöld Fiatalok Egyesület
Partnerek: Beyond Budapest, Budapest Korzó csoport, Magyar Kerékpárosklub, Tavaszmező -Művészkert Összefogás.
Házigazda: Roma Parlament.
A Józsefvárosi Önkormányzat különböző szakmai stratégiákkal rendelkezik, ugyanakkor nincs egy olyan átfogó kerületi koncepció, ami a városrész fejlesztésének környezettudatos, és a kortárs zöld szemlélethez illeszkedő fejlesztési szempontjait foglalná össze. A ZöFi, mint a területen működő zöld aktivista szervezet, ilyen koncepció kidolgozására szeretne ötleteket összegyűjteni, és javasolni a helyi döntéshozók számára, illetve saját lokális akciókat elindítani. A Zöld Józsefváros Workshop célja, olyan szempontok és elképzelések összegyűjtése, amelyek beépíthetőek más kerületi szakpolitikai intézkedésekbe, illetve alapját képezhetik egy kerületi zöld stratégia kidolgozásának. A szempontok mellett a meghívott vendégeink személyében, illetve rajtuk keresztül olyan szakembereket ajánlunk az önkormányzat figyelmébe, akik egy ilyen stratégia kidolgozásában szakmai tanácsot adhatnak. Az ötleteket 4 témára bontva tárgyaljuk: - közlekedés, (gyalogos, kerékpáros, tömegközlekedés, parkolás, forgalomszabályozás)- gazdaság – termelés és kereskedelem (pl. helyi vállalkozók támogatása, piacokon őstermelők megtartása, stb.)- zöld területek fejlesztése (parkok, foghíjtelkek, belső udvarok, konyhakertek)- energia és hulladékgazdálkodás (pl. házak energiatakarékosságának kialakítása, programok a szelektív gyűjtés támogatására, iskolai nevelési programok stb.)
Az első találkozó alkalmával 2 témát tárgyalunk: közlekedés és zöld területek fejlesztése.
A workshop 3-4 rövid előadásból és 2 csoportos műhelyfoglalkozásból, majd ezek közös bemutatásából és megvitatásából áll. Összesen kb. 3 és ½ óra (16.00-19.30)
Utána kötetlen beszélgetés, svédasztal, filmnézés.
Meghívottak: kerületi civil szervezetek, olyan önkormányzati dolgozók, akik a saját területükön ismerik e jelenlegi intézkedéseket, terveket, működést, külső partnerek, kerületi érdeklődők.
A programon résztvevők maximális létszáma: 50 fő.
Jeletkezni lehet Bálint Mónikánál a 0670-280-3062-es telefonszámon, a moni@zofi.hu e-mail címen, levélben vagy személyesen a Zöld Fiatalok Egyesület irodájában (1086 Bp. Karácsony Sándor u. 22).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése