2009. december 2., szerda

Zebrajt!

Meghívó a Budapest Korzó csapatától: Zebrajt!


Gyere el! Próbáld ki magad egy új, mégis mindennapi sportágban! December 4-én, pénteken 14.30-14.45 között rendezi a Budapest Korzó a Zebrajt! akciót a Rákóczi út-Puskin utca sarkán levő zebránál.


Ez egy közismerten Darwin-díjas zebra, ugyanis visszaszámláló is mutatja, hogy a gyalogosoknak szűk 10 másodperc alatt kell átérniük a túloldalra. Ezen a napon csapatunk felkészült futói a Zebrajt! - első budapesti zebrafutóverseny keretében megmutatják, hogyan is kell ezt professzionálisan teljesíteni. Várjuk a helyszínre a szurkolókat, hiszen a versenyzőknek szükségük van a biztatásra! A felszerelést (zászlók, pomponok) biztosítjuk. Terjeszd, hogy sokan legyünk!

Előre a gyalogosokért! Zebrajt!

Most érkezett: "A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a zebrafutást felvette a 2012-es londoni olimpiai játékok programjába!"

És most komolyan: gyalogosok ezrei szembesülnek naponta azzal, hogy rájuk a másodrendű közlekedő szerepét osztotta a nagyváros! A zebrák zöldjének rövidsége miatt a gyalogosok gyakran futni kényszerülnek mindennapi közlekedésük során – akár bevásárlószatyrokkal megpakolva, akár babakocsival vagy kisgyermekkel – félelmet és frusztráltságot érezve, miközben egy, az úttesten számukra kijelölt „biztonságos” helyet vesznek igénybe. A Budapest Korzó erre az abszurd problémára szeretné felhívni a figyelmet rövid, látványos akciójával, a „Zebrajt!” elnevezésű zebrás futóversennyel.

A verseny a Rákóczi út egyik jellegzetes zebráján, a Síp utca és a Puskin utca közötti 11 másodperces visszaszámlálóval ellátott gyalogos zöldjén lesz. Ez az emblematikus átkelőhely jól példázza a Rákóczi út jelenlegi állapotába kódolt problémahalmazt.

A csoport kiemeli, hogy sokszor az élhetőbb környezet eléréséhez szükséges változtatások nem igényelnek extra anyagi forrást, mindössze az amúgy is tervezett fejlesztések jobban átgondolt, megfontoltabb kialakítását, adott esetben (lámpa)programozást, a résztvevő intézmények közötti párbeszédet, a civil szervezetek és a lakosság véleményének kikérését és figyelembevételét. Ezek betartásával megvalósulhat, hogy valami ne csak a tervezőasztalon tűnjön működőképesnek, hanem az érintett terepen, az életben is. Az akció nem az autósok ellen irányul, hanem a közlekedésben résztvevő minden csoportot figyelembe vevő szemléletet népszerűsít, hogy köztereink a közösség minden tagja számára használhatóbbá, élvezhetőbbé és fenntarthatóbbá válhassanak.

A futóverseny helye: Budapesten, a Rákóczi út Síp utcát és Puskin utcát összekötő zebrája, ideje: 2009. december 4. péntek,14:30.


Üdvözlettel:
Budapest Korzó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése