2009. december 8., kedd

Dobogókő és a Civilek

Csermely Zsuzsa írása

Dobogókő és a Civilek

Avagy mit kerestek a józsefvárosiak a Pilis tetején

Két hete pénteken ki busszal, ki kocsival, a civil egyletek részéről, „bevette” a Pilis szállodát. Már este elindult a vadászat, már mint a Vadász teremben az ismerkedés.
A Nap Klub Alapítvány jóvoltából hét önkéntes társaság képviseltette magát azon a tréningen, melynek a célja az volt, hogy ne szeparáltan, külön-külön, hanem együtt, összefogással képviseljük a civilek érdekeit.
Résztvevők voltak:
- a Négyház Egyesület (Magdolna negyed)
- a ZÖFI (Zöld Fiatalok)
- NAJE (Nagycsaládosok Józsefvárosi Egyesülete)
- MINYATA
- Kesztyűgyár Közösségi Ház
- CAPE (Civilek a Palotanegyedért)
- Nap Klub

Az természetes, hogy mindannyian szeretjük a lakóhelyünket, és ezért szeretnénk is tenni még többet, de, mint kiderült a tréning vezetőjének, Lencsés Erikának a szavaiból, ez édes kevés.
Az ugyan szerencsés, hogy minden területnek megvan a maga szervezete, de rendkívül fontos, hogy együttesen is, számottevő módon tudjunk fellépni.

A tréning lényege pont ennek a kidolgozása, és felépítése volt. Elemzésen alapuló felmérése annak, hogy milyen módon tudunk összekapcsolódni, hogy ne legyenek fölösleges és nehézkes körök, hogy ne menjünk el egymás mellett, hogy megismerjük egymás területeit, annak problémáival együtt és közösen is segítsünk egymáson.
Szombaton de. és du. 7 órában, majd vasárnap de. még 4 órában beszéltük meg szinte részletekig menően céljainkat, aminek a legfontosabbika az, hogy elindult egy stratégiai tervezés. Majd szombaton este még vacsora közben megálmodtuk a karácsonyi programot a gyerekeknek, amit a Mátyás téren valósítunk meg.

Abban egyetértettünk, hogy rengeteg értékünk van, amit lényegesen jobban kellene kiaknázni, egymás tudomására hozni, legyen az tárgyi vagy szellemi tudás.

A záró összefoglalóban jól esett hallani, hogy van még remény, ami ma nagy kincs.
És olyan is, aki némi szkepticizmussal ugyan, de még mindig csak tevékenykedik közösségi téren, erőt tudott meríteni a két és fél nap agytornájából.

1 megjegyzés:

  1. Szuper, köszönjük az infókat!!
    Fotókat nem készítettetek? :-) Ide velük!

    VálaszTörlés