2009. október 17., szombat

Get engaged!

Új Budapest-imázsvideo kering a világhálón. Kíváncsi voltam, van-e bármilyen palotanegyedi érintettsége... és igen! A magyar feltalálók felsorolásakor megjelenik Irinyi János is, a "gyújtófácska" (safety match) megalkotója (annak aki nem tudja azonnal, hogy kapcsolódik a Palotanegyedhez, íme némi infó). A Get engaged! című kisfilmhez jó szórakozást, alkotó: Madarász István rendező, zene: Balkan Fanatik.


3 megjegyzés:

  1. Asbóth "helikopter" Oszkár is palotanegyedes, van is "táblája" a Szentkirályi utcában (Bródy sarokhoz közel, az egyetem mellett).

    Amúgy az a szomorú, hogy a felsorolt feltalálók 90%-a külföldön tudott csak érvényesülni, el kellett hagyniuk Magyarországot. Vagyis pont az van, hogy itt nincs innovációs hagyomány, sajnos. Az is feltünő az imázsfilmben, hogy az utolsó feltalálás 1976-ra datálódik (de a legtöbb a század első felére).

    De szép, profi munka, gyönyörű operatőr munkával, ez is valami!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, Asbóth nem, de nem jártál messze az igazságtól: Kármán Tódor a rakéta és aerodinamika kutatója volt és valóban együtt dolgozott Asbóth-tal - nyilván nem Budapesten... .-(((
    Kármán említése amúgy szintén belefért volna a egy pár klikk erejéig a filmbe - amint például épp feltekintenek a szereplők az égre világűr határára (Kármán-vonal, kb 100 km magasságban a Föld felszínétől), bár ez így talán már túl hollywoodias lett volna :-)

    VálaszTörlés
  3. Tommy Ramone, Gene Simmons nyelve, és egy jó kis atomvillanás is belefért volna. ;]

    VálaszTörlés