2014. január 30., csütörtök

Programajánló

Suwon Philharmonic Orchestra
2014. február 9. Olasz Kultúrintézet (1088 Bp., Bródy Sándor utca 8.), kezdés: 19:30
Műsor:
Sung-Hwan Choi: ‘Arirang’  (9 perc)
Prokofjev: 3. zongoraverseny op.26 (Yeoleum Son-zongora)
-------------
Csajkovszkij: 4. szimfónia op.36

vezényel: Daejin Kim


A SUWONI FILHARMONIKUS ZENEKAR
1982 áprilisában alakult; Korea legtekintélyesebb zenekarainak egyike, amely vezető szerepet tölt be az ország klasszikus zenei életében. Fejlődésében belföldi és elismert külföldi karmesterek egyaránt köz-reműködtek, például Song Tae Yok, Du Young Jung, Mong Phil Kim, Nan Sae Kem, Eun Seong Park, Toyama Yuzo, Ewald Christian, Vancho Karsarski, vagy Andrea Bonatta. A jelenlegi zeneigazgató,
Daejin Kim – akit ma Korea legjobb zongoraművészének és karmesterének tartanak – nemcsak országos elismerést szerzetta zenekarnak, hanem megnyitotta előtte a nagyvilág kapuját is.
Az együttes évente több, mint 60 hangversenyt tart, és egyéni, szívme-lengetően szép hangzásáról híres. A melódiák gyönyörű megszólaltatása valósággal elbűvöli a közönséget; ezt a hatást még fokozzák a hang-versenyek kiváló vendég-művészei, mint például Kun Woo Paik, Dong Seok Kang, David Kim, Daejin Kim, Seon Wook, Kim, Yeol Eum Son, Dong Min Lim, Mikhail Petukhov, Olivier Garddon, Julius Berge, John O’Conor, vagy Daniel Gaede.
A zenekar nemzetközi sikerei nyomán ma már “a kultúra városaként” tartják számon Suwont. A sikerek közül is kiemelkedik a Suwoni Nemzetközi Zenei Fesztivál olyan híres vendégművészekkel, mint Myung Whun Chung, Sumi Jo, Andrea Bocelli, Emilie Simon, illetve Michaella Martin, az osakai vendégszereplés az Ázsiai Zenekarok Hete alkalmával, valamint turnék az U.S.A-ban, Kanadában, Thaiföldön, Angliában, Spanyolországban, Japánban, Indonéziában, Tajvanban és Kínában. 2009 júniusában a zenekar Daejin Kim vezényletével teltházas koncertet adott a Carnegie Hall-ban. Hazai rangját jelzi, hogy 2008-ban és 2009-ben meghívást kapott Korea legnagyobb zenei eseményére, a Szöuli Művészeti Központ Szimfonikus Zenekari Fesztiváljára.
Daejin Kim a Suwoni Filharmonikus Zenekar hatodik zeneigazgatója, aki folytatja az együttes hosszú távra megálmodott programját:
megismertetni a zene hatalmával és szépségével a zeneértő, valamint a zenével még csak most ismerkedő embereket. Koncertsorozataikat elsősorban iskolásoknak, fiataloknak, családoknak rendezik, melyek középpontjában Daejin Kim Beethoven-ciklusa áll.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése