2014. január 5., vasárnap

Budapest100 - FELHÍVÁS

Kedves leendő önkéntesek és szakmai gyakorlatosok! 

2014 áprilisában, immáron negyedik alkalommal ismét megrendezésre kerül a Budapest100, a százéves házak ünnepe. Olyan lelkes önkéntesek jelentkezését várjuk, akik keresik a kihívásokat és szeretnének  egy dinamikus, fiatal szervezői csapat részeseként segíteni egy civil ünnep megvalósulását. http://budapest100.hu/

Egy kis történelem

Az első Budapest100 a Kortárs Építészeti Központ - KÉK és az OSA Archívum közös szervezésében valósult meg 2011. április 9-10-én. A cél az volt, hogy az év századik napjához kapcsolódóan a lehető legtöbb százéves ház kinyisson a látogatók előtt, és az ott lakók akár jelképesen, akár tevőlegesen ünnepeljék meg a centenáriumot. A Budapest100 amellett, hogy felhívja a figyelmet az épített környezeti értékekre, a társadalmi elszigetelődésre is reflektál. A KÉK 2014-ben (ápr.26-27) is megrendezi a százéves házak nyitott hétvégéjét. Egy kis ízelítő a rendezvényről: http://www.youtube.com/watch?v=s0xq5NMOuQo

Idén két fő feladatkörre keresünk önkénteseket, akiknek aktív jelenlétére számíthatunk az alakuló találkozóktól egészen a rendezvény megvalósításáig. Olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik elkötelezettek a rendezvény iránt és munkájukkal mind a program, mind saját szakmai / egyéni előmenetelüket segíteni tudják

1. Programszervező önkéntes
-Program- és háztörténeti séták szervezése: 2014. februártól áprilisig a csatlakozó házak programjainak koordinálása, kapcsolattartás a lakókkal és a szervező csapattal. Igazi kihívásokat tartogat ez a feladatkör, hiszen önállóságot, talpraesettséget, jó kommunikációs készséget igényel, de cserébe felejthetetlen élményeket és csapathoz tartozás élményét garantálja.
-Fotózás: események, találkozók dokumentálása 
-Terjesztés: 2014. januártól áprilisig 3 alkalommal a lakóknak szánt meghívók és az esemény programfüzeteinek terjesztése. Ha szívesen népszerűsítenéd a Budapest100-at, egyedül vagy akár csapatban bejárnád a város szülinaposait, segíts nekünk!

2. Tartalomfejlesztés
2014. januártól áprilisig cikkek készítése a honlapunk anno rovatába. Ha írói, kutatói, alkotói tehetséged szeretnéd megmutatni és szívesen hozzájárulnál a Budapest100 hangulatának, történeteinek bemutatásához.

Jelentkezés
Ha a fenti lehetőségek felkeltették az érdeklődésedet, szívesen együtt működnél velünk, és úgy érzed, hogy szaktudásoddal, kreativitásoddal, közösségi érzékenységeddel hozzá tudnál járulni az esemény sikeréhez, jelentkezz!
Nincs más dolgod, mint 2014. január 8-ig kitölteni az itt található rövid kérdőívet. 
A kérdőív célja, hogy minél jobban megismerjünk téged és ezáltal segíthessünk számodra a legtesthezállóbb feladatot megtalálni a Budapest100 projektben.
Ne feledd, jelentkezésedet csak a kitöltött kérdőív alapján tudjuk elfogadni! A kérdőíveket január 14-ig értékeljük ki és értesítést küldünk mindazoknak, akikkel szeretnék együtt dolgozni a Budapest100 2014 csapatában.
Reméljük, januártól már a csapatunkban üdvözölhetünk, de addig is keresd honlapunkat, facebook oldalunkat, ha pedig kérdésed van, írj a budapest100@kek.org.hu email címre.
Boldog Új Évet Kíván
a Budapest100 szervezői csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése