2011. április 29., péntek

Szecessziós Családi Piknik

Mégpedig a Múzeumkertben - „Az európai szecesszió nagymesterei” c. kiállítás záróeseménye


2011. május 7. szombat, 14-21óráig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében

Szecesszió, tavasz, napsütés és kultúra minden formában és mennyiségben, távol az akadémikus megközelítéstől és közel a családhoz. Május 7-én, egy gasztronómiai értelemben ’csináld magad’ piknikre hívja az érdeklődőket a Hungarofest a Múzeumkertbe, ahol számtalan ingyenes családi és kulturális programmal várják a látogatókat, a szecesszió jegyében.

A délutáni családi rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a neki való szórakozást: a piciket szecessziós kifestő és gyöngyfűzés, a nagyobbakat szecessziós díszek készítése és dekorálása várja a gyermekeknek szóló foglalkozásokon. Izgalmas élményt ígér a Tiffany-bemutató is, ahol egy igazi szecessziós műhely titkait leshetjük meg.

Különleges Piknik büfével is várjuk a Múzeumkertbe érkezőket, amely kínálatában szendvicskülönlegességek, vágott zöldségek, helyben sült kenyerek és kalácsok, házi sütemények valamint izgalmasnál izgalmasabb krémek és pestok szerepelnek.

Az érdekes játékok és ínycsiklandó falatok után a testmozgásra vágyókra is gondoltunk: tollas, petanque, labdajáték és számos egyéb szabadtéri sporteszköz használati lehetőséget biztosítunk, de kitelepül a Múzeumkertbe a mára oly népszerű Olvasóliget is, ahol babzsákfotelek, puha nyugágyak és a mindenki számára örömet hozó olvasnivalóval várják a pihenni vágyókat.

A szecesszió világához és életérzéséhez, akárcsak minden gyermek lelkéhez rendkívül közel áll a cirkusz: könnyed légtornászok, bámulatos tehetségű zsonglőrök, színes ruhák, varázslatos hangulat…A délután folyamán óránként a kert különböző pontjain többször felvillanó produkciókkal készülünk, estére pedig fergeteges záró számot tervezünk a nagyérdemű közönség örömére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése