2011. február 11., péntek

Marad-e a nevünk Palotanegyed?

Bizony, bizony, így szólt a kedd esti lakossági fórum felvezető kérdése... Nos, mielőtt bárki is a szívéhez kapna, eláruljuk, negyedünk önkormányzati képviselői megnyugtatták a jelenlévőket: nem, a Palotanegyed nem fog "átneveződni". Sokkal inkább arról van szó, hogy a negatív kicsengésű "Nyócker" helyett az egyetemek sokaságának jelenlétét akarja a jelenlegi kerületvezetés elültetni a köztudatban a nyolcadik kerület fontos sajátosságaként.
Persze számos provokatív :-) és kevésbé provokatív kérdés is elhangzott a vitaesten, amelyen gyakorlatilag az összes széket elfoglalták az érdeklődők. A felvetések egy része azonnali megnyugtató válasszal zárult, más részükkel kicsit gondban voltak képviselőink. Ami azonban biztatónak tűnik (reméljük, valóban be is váltják!): örömmel vállalták a következő fórumot is, amikor akár olyan kényes kérdés is újra terítékre kerülhet, mint a kerület csendrendelete vagy épp az önkormányzati ügyintézés és az iktatórendszer hiányosságai.

A helyszín biztosítását köszönjük a Párbeszéd Háza ügyvezetőjének, Hankovszky Anikónak, a fotókat Nyári Gyulának, a részvételt, a kérdések megválaszolását pedig Egry Attila alpolgármester úrnak, Alföldi György polgármesteri tanácsadó úrnak és Szilágyi Demeter képviselő úrnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése