2011. február 15., kedd

Az év századik napján...

...mi is ünnepelünk a 100 éves házakkal!

Nemrég egy érdekes megkeresés landolt egyesületünk postaládájában, a lényege így szól:

"A tervünk az, hogy a KÉK - Kortárs Építészeti Központ és az OSA Archívum közös szervezésében 2011. április 9-10-én - az év századik napján - a lehető legtöbb százéves ház kinyisson a látogatók előtt, és az ott lakók akár jelképesen, akár tevőlegesen (pl kiállítás, kerti sütögetés, virágültetés, korlátfestés, udvari bolhapiac stb..), ünnepeljék meg a centenáriumot!

Természetesen ez a jópofa kis ötlet a mi fantáziánkat is megmozgatta, gyorsan ki is derítettük, hogy a Palotanegyedben idén három épület ünnepli századik évét (ők már ugyebár a fiatalabbak közé tartoznak...), mégpedig a Horánszky utca 12., a Krúdy utca 9. és a Szentkirályi utca 34. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület örömmel fogadná, ha e házak lakóközösségei bekapcsolódnának a Budapest100 rendezvénysorozatába! Mi jó szívvel támogatjuk az értékmegőrzést és közösségalakítást!!! Hajrá Palotanegyed!!!

A kezdeményezés honlapja, térképen a 100 éves házakkal: http://budapest100.hu/ a facebookon pedig fotókkal és kis üzenetekkel lehet inspirálni a tulajdonosokat: http://www.facebook.com/budapest100

A szervezők február 17-én csütörtökön 18 órára várják az érdeklődőket az OSA Archivumba (Budapest, V. Arany János utca 32.) egy közös tájékoztató beszélgetésre, ötletelésre a lakókkal és helyi civil szervezetekkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése