2010. október 21., csütörtök

Helytörténeti mintaprojekt

Treforttól Stühmerig és Szentkirályiig, onnan emőkei Emich Gusztávig, majd a Festeticsek lélegzetállító palotájáig - ez a holnapi mintaóra útvonala, amelyet a Trefort 9/c. osztálya tesz meg térben és időben.


Érdekes kezdeményezésbe kapcsolódott be egyesületünk: a Trefort Gimi és az Imagine Budapest (mindkettő startégiai partnerünk :-) fiataloknak szóló helytörténeti projekt-órát tart, nem meglepő módon a Palotanegyedről e héten pénteken, 11 és 13 óra között.

A CaPE is erős örökségvédelmi érzékenységgel rendelkezik, ezért természetesen a legmesszebbmenőkig támogatjuk a helyi identitás és környezetünk értő megismerésének, játékos tanításának eme formáját. A program a 9/c. osztályfőnöki óráján előadott palotanegyedi általános bemutatóval kezdődött. Az elméletibb anyag után pénteken (amikoris diáknap lesz a Trefortban) rövid sétára indulnak a gyerekek a Szentkirályi 10. - Horánszky 16. - Festetics Palota útvonalon. Az első helyszínen az ott lakó gimnazista lány, a másodikon az Imagine Budapest, a harmadikon pedig a helyi idegenvezetők beszélnek majd.

Mivel példaértékű kezdeményezésről van szó, a Budapesti Turisztikai Hivatal munkatársai is jelen lesznek, és a CaPE elnöke szintén csatlakozik a csapathoz. Annak pedig, aki még nem járt a Festetics Palotában, kihagyhatatlan, ráadásul: napsütéses időt jósolnak!!!

Találkozó: 10.45-től a Szentkirályi 10-ben, ahol már nyitott kapukkal várják az érdeklődőket!

Jó szórakozást hozzá!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése