2010. október 19., kedd

Eredményhirdetés és séta

Múlt pénteken végre sor került a beharangozott pályázati ereményhirdetésre! A pályaművek és a pályázat egyik legfontosabb tanulsága számunkra az volt, hogy bármenynire is próbáltuk tematizálni a kiírást - jelesül az idei választási évhez igazítva a negyed politikai pályát befutott hírességeit kutatásra javasolni -, úgy tűnik, a lokálpatrióta érdeklődés és a személyes kötődés sokkal erősebbnek mutatkozik, mint a politika! Végülis nem baj, sőt... :-)

A pályaműveket a Párbeszéd Háza képviseletében Benkő Ágota igazgató asszony, az Imagine Budapest képviseletében Káldi Emese idegenvezető bírálta, a CaPE részéről pedig az elnökség két tagja, Szűcs Péter és Győri Judit olvasta át és értékelte. Érdekes módon több esetben is nagyon eltérő vélemény alakult ki. Végeredményként a benyújtott pályaművek közül megosztott díjakat osztottunk, a következők szerint:
III. helyezettek:
Vass Boglárka - A vasakaratú vasminiszter: Baross Gábor
Dr. Szilády Ákos - Molnár Ferenc Pál utcája

II. helyezettek:
Bikfalvi Géza - A budapesti jezsuita központ szociális és embermentő tevékenysége
Mostics Károlyné - Palotanegyed

I. helyezettek:
Szappanyos Tamás - Unokákkal a Palotanegyedben
Rózsásné Kubányi Andrea - Budapest gyöngyszemei: rejtélyes barangolás Józsefváros utcáin

Különdíjas:
Sipos Ágota - Hírességek a házunkban

A díjakat a CaPE palotanegyedi partnerei ajánlották fel, amit ezúton is köszönünk nekik: Uránia Nemzeti Filmszínház, Magyar Nemzeti Múzeum, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, TIT-Kossuth Klub, Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem JÁK Könyvtára, Párbeszéd Háza, Imagine Budapest.
Külön köszönjük az ELTE Bölcsészettudományi Kar Dékáni Hivatala vezetőjének, Kóczán Andrásnak azt, hogy a jeles napon bejuthattunk az Egyetem Múzeum körúti épületeibe, az Imagine Budapest kedves idegenvezetőjének, Szekeres Júliának pedig azt, hogy élettel töltötte meg számunkra a péntek délután már kongó folyosókat és olyan érdekességekkel ajándékozott meg minket, amelyek még sokáig mosolyt csalnak az arcunkra, ha a Kiskörúton sétálunk vagy épp a Trefort-kerten vágunk át.



A fotókat köszönjük Medzay Anikónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése