2009. november 27., péntek

Kátyúk, döccenők, bukkanók...

... nem csak az autósokat sújtják, bár őket nyilván jobban. Gondolhatunk például arra, milyen kellemetlen egy nagy esőzés után a szűk utcában hajtó autók kerekei alól felfröccsenő sáros víz a szintén keskeny járdán közlekedő, így elugrani képtelen járókelők számára. És akkor a balesetveszélyről még nem is beszéltünk...
Palotanegyedünk tele van keskeny utcával és keskeny járdával - no meg sajnálatos módon a címben felsorolt úthibákkal is! Az utak karbantartásának kötelezettsége, vagyis a közutak fenntartása az útvonal függvényében megoszlik a főváros és a kerület között, a belső utcákért és utakért a Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft. felel. Így ennek a cégnek volna feladata az utak állapotának folyamatos figyelemmel kísérése - ám ennek a kötelezettségüknek úgy tűnik, nem tesznek teljes mértékben eleget. Segítsünk hát nekik! Az egyesület lakossági tagozatának tagjai felvetésére gyűjtsük össze a problémás helyszíneket és tárjuk a listát a felelősök elé!

Helyszíni bejárás: november 30-án, hétfőn 17.00 órától Sipka László vezetésével, gyülekező a Gutenberg tér Bródy utcai torkolatánál.
Az ismert - és sokszor szidott - helyeket pontos utca- és házszám-megjelöléssel írásban is el lehet juttatni az egyesulet@palotanegyed.info címre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése