2013. június 9., vasárnap

MESTER MŰHELY - H13

Kedves Józsefvárosiak!
Mit tegyünk, ha elromlik a rádió, kiesik a szék egyik lába, vagy éppen mindig lapos marad a piskótánk? Kitől tudhatjuk meg, hogy tényleg értékes-e a családi porcelán, a nagymama gyűrűje, vagy a festmény a falon? Ezekre a kérdésekre kaphat választ a Mester Műhely – a kedvenc tárgyak szervizében.
A holland Repair Café közösségi mozgalom mintájára hívtuk életre a Mester Műhelyt – a kedvenc tárgyak szervizét Józsefvárosban. Bár a mozgalom a fenntartható életstílus jegyében született, de bemutatkozhatnak a tradicionális mesterségek, és érdekes szakmák is. Múlt, jelen és jövő találkozik így a házigazdánál a H13-ban, Józsefváros Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központjában.
A közösségi program során a helyi iparosok, civilek, fiatalok és idősek, néhány órás önkéntes munkával segítik a közösséget. Havi egy alkalommal elromlott, kishibás tárgyakat, háztartási eszközeiket, gyermekjátékaikat hozhatják be, vagy éppen az ezekhez kapcsolódó javítási kérdéseiket tehetik fel a helyiek a H13 kávézójában. A kisebb hibákat akár közösen kijavítják a mesterrel, a kérdésekre pedig választ kaphatnak a résztvevők. Emellett a mesterségek kulisszatitkairól is hallhatnak történeteket az érdeklődők. A programok a Civilek a Palotanegyedért Egyesület közreműködésével valósulnak meg.
Hozza be elromlott tárgyát a H13 Mester Műhelyébe, és szakértő kezek segítségével közösen megjavítjuk egy jó kávé mellett! Figyelje a havonta változó mester-listát a www.h13.hu oldalon!

Helyszín: H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ, Bp., Horánszky utca 13.

Időpont: 2013. június 15. (szombat) 15.00-19.00
Az első alkalommal a következő mesterek jönnek:
Ari S Kupsus, Ari Kupsus Gallery, galériatulajdonos
Bárány Tamás, Medioworks Kft. (H13 Vállalkozói Inkubációs Programjának résztvevője), infomatikus
Blahó József, Blahóműhely (Nap u.), bútorasztalos
Frank György, Muki Cukrászda, mestercukrász
Tichy Andrea és Ildikó, Tichy Dry Clean Kft., textil-bőrtisztító (felkérés alatt)
Zakariás Enikő, Enikő Virágüzlet, virágkötő mester


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése