2013. március 11., hétfő

Gyászjelentés

Szomorú hírt kell megosztanunk a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) tagjaival és mindazokkal, akik ismerték, tisztelték, szerették, hogy
 Pesti László
kertész, a Népliget kertésze
2013. február 23-án elhunyt. Temetése 2013. május 6-án 14 óra 45 perckor az Újköztemető szóró parcellájában történik, a hamvak elszórásával, kérésére búcsúztatás nélkül.
Pesti László egész életében a Palotanegyedben, a Horánszky utca 12. számú házban lakott és nagyon sokat tett az itt élő közösségért. De nemcsak érettünk, lakótársaiért, hanem a tágabb környezetéért is – a kerületekért: a VIII. kerületért, ahol lakott és a X. kerületért, ahol dolgozott, a fővárosért: a Budapesti Városvédő Egyesületben és számos más módon, így a városi zöldterületek szakmai feldolgozásával. De például Sárospatak, Eger, az esztergomi Keresztény Múzeum is részesült önzetlen anyagi, szakmai vagy egyéb kulturális támogatásában. Társaival a kisgrafika művészi lehetőségeit is felhasználta gazdag növényvilágunk bemutatására, népszerűsítésére.
A CaPE honlapján olvasható „Emléktöredékek a Horánszky utcából (1930-40-es évek)” című érdekes és elgondolkoztató visszaemlékezése, amelynek egy részlete a „Palotanegyed most” (Budapest, 2012.) kiadványban is megjelent. A Józsefváros legutóbbi két száma közölte kertészeti tanácsait, javaslatait – az első rész megjelenésének még örülhetett.
Távozásával egy szerény, kiváló személyiséggel lettünk szegényebbek.
Lelki üdvéért az őt nagyrabecsülők 2013. március 12-én 18 órakor szentmisét ajánlanak fel a Jézus Szíve templomban, a Lőrinc pap téren.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése